Schoonheidssalon Chill Kampen - Sandra Vrieswijk

Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter! Connect met ons op Linkedin!

 

BLOG

WALLEN & KRINGEN

wallen en kringen3

 

Hmm,.. een ouderwets avondje op stap en veel te laat in je bed, een wijntje teveel of net iets te lang doorgewerkt, heel herkenbaar, niet?! Dan kijk je in de spiegel en vaak wordt je daar niet heel vrolijk van, brutale donkere  kringen kijken je aan. HELP! En nu?..

Allerlei oorzaken kunnen jouw kringen hebben, maar zelfs ook verschillende kleuren kringen. Lees mee hoe je eraan komt, maar misschien nog wel het belangrijkste, hoe kom ik ervan af?

Erfelijkheid: paarse kringen

De kleur van je huid en de stevigheid van je vaten zijn vaak erfelijk bepaald. Paarse kringen zijn in feite kleine bloedvaatjes die je steeds duidelijker gaat zien naarmate je ouder wordt, dit komt omdat de wandjes van je vaten steeds minder sterk worden en bloed gaat ‘lekken’. Vooral als je een lichte huid hebt zijn deze paarse kringen dan gauw te zien. Ook neemt de elasticiteit af rond je ogen en wordt ook jouw huid hier dunner.  CHiLL heeft  een geweldige oogverzorging die deze nare kringen zichtbaar kan verminderen. Suprême Look is een intensief voedende oogcrème met een huidontspannende werking en maakt uw oogcontour gladder. Deze verzachtende, celvernieuwende oogcrème werkt preventief en is de beste manier op rimpeltjes rond de ogen een stap voor te zijn. Door de natuurlijk therapeutische werkstoffen creëert Suprême Look op natuurlijke wijze het botox-effect!(Cenzaa Supreme Look 15 ML 31,-)

Vermoeidheid: schaduwkringen

Wist je als je continue te weinig slaapt dit een behoorlijke stressvolle situatie is voor je huid? De slaap is belangrijk omdat huidschade tijdens het slapen hersteld wordt, en de huid s ’nachts als het ware ‘detoxt’. Slechte slapers hebben vaak ook last van een geïrriteerde, droge en rimpelige huid. En dat is nu precies de reden waarom je na een aantal slechte nachten donkere schaduwkringen hebt. Het verlies aan volume van de huid veroorzaakt een ‘kuil’ tussen de oogrand en de jukbeenderen.  Met de suprême look kun je het vocht tekort weer aanvullen,  maar dan moet je me ook beloven dat je optijd je nest induikt!

Slechte bloedsomloop: blauwe kringen

Te weinig slaap, een allergie, neusverstopping: ze veroorzaken een verslechterde bloedsomloop. Door die slechte bloedsomloop wordt ‘oud’ bloed niet of slecht afgevoerd en verkleurd het van roodheid naar grijs/blauw. De lijntjes rond je ogen verergeren blauwe kringen. De truc is om zo je oogcrème te gebruiken dat je de bloedsomloop een zetje geeft. Dat doe je door de crème in te kloppen en te knijpen: kloppen doe je met je wijsvinger, afgewisseld met heel zachte kneepjes met wijsvinger en duim

Te veel pigment: bruine kringen

Zonneschade laat zich op een dag zien in de vorm van bruin pigment rond de ogen, allemaal kleine pigmentvlekjes samen bij elkaar. Het vervelende gevolg van al die keren dat je buiten was in de zonder zonnebescherming.  Deze donkere kringen komen vooral voor mij mensen met een olijfkleurige tot donkere huid ( denk aan indiaanse mensen deze kunnen vaak extreem donkere kringen hebben onder de ogen ).  Lees hieronder meer over Cenzaa Sunshine, het fantastische product wat jouw huid optimaal beschermt tegen UV.

En nu?...

Om jouw gezichtshuid optimaal te beschermen tegen UV licht ( Pigment kringen ) heb ik voor jou de Cenzaa Sunshine. Schadelijke UV straling wordt door 100% natuurlijke ingrediënten gereflecteerd en de Sunshine  producten hebben een zeer hoge dosis aan sterke anti-oxidanten waardoor het cel DNA maximaal wordt beschermd. Het product gaat huidveroudering tegen en herstelt de vochtbalans van jouw huid. Denk dus niet alleen aan een zonneproduct als je naar het strand gaat of in de zomer, als je last hebt van pigment gebruik deze lichte verzorging dan als dagverzorging. Succes gegarandeerd!(Cenzaa Sunshield 30 ML 36,10)

Ook is camoufleren een perfecte oplossing tegen alle soorten en kleuren kringen. Gebruik een speciale concealer, deze zijn vaak wat dunner van substantie en gaat niet ophopen in  kleine lijntjes/rimpeltjes. Heb je echt donkere kringen, dan is de beste optie eerst een corrector te gebruiken in een perzik- of zalmroze kleur. Deze neutraliseren de grijze of blauwe kleur onder de ogen. Daarna moet je nog wel een "normale" concealer gebruiken om een goed resultaat te krijgen. Welke kleur corrector je nodig hebt is niet zo 1-2-3 te zeggen, dat ligt namelijk aan de kleur van jouw huid, de ondertoon en de kleur van jouw donkere kringen.

Nog een hele goede tip wat sowieso een must is voor je huid; DRINK voldoende! Probeer  wat te matigen in koffie en alcohol, deze verwijden namelijk jouw bloedvaatjes, waardoor geleurde kringen sneller ontstaan. Een super fijne tip om je water lekkerder en minder saai te maken: vul een grote kan met water en doe er takjes verse munt, limoen en komkommer bij in! Give it a try!

Laat je testen op ijzer tekort, dit kan donkere schaduwkringen veroorzaken.

Wees altijd lief voor je ogen! Als je voordat je gaat slapen je oog make up verwijderd doe het dan voorzichtig en wrijf niet te hard. Behandel tere huid met respect ladies!

Terug