Schoonheidssalon Chill Kampen - Sandra Vrieswijk

Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter! Connect met ons op Linkedin!

 

BLOG

Feel,..Breath,.. & Learn!

 blog vogel

 

I LOVE health! Dus ik ben vaak te vinden op lezingen, cursussen of andere evenementen wat te maken heeft met Yoga, Voeding, beauty & lifestyle. Vorige week vrijdag 

was het bij de A.Vogel tuinen  de ‘lang leve je lijf’ dagen, ik dacht; daar moet ik naar toe! Dus , relaxte kleding,.. Check! Yoga mat,.. Check! Goede zin,.. CHECK! Lekker in auto, radio aan op weg naar ’t Harde waar de prachtige tuinen van A.Vogel liggen. 

foto 1 9

 

Geitenwollensokkentypes, zweverige producten, bomenknuffelaars. Ik heb van alles gehoord toen ik zei dat ik naar de lang leve je lijf dagen zou gaan. Toen ik de parkeerplaats opreed werd ik warm onthaald door een breed lachende en vriendelijke man, niet met een lange grijze baard en absoluut geen gezondheidsslippers. Vervolgens werd ik  welkom geheten bij een vrouw waar ik een flesje Spa blauw kreeg en keurige uitleg over de dag, dus niks geen poeha, gewoon-gewoon. Een verse citroen melisse thee stond op mij te wachten en een stukje ‘bamboe cake’, wauw dat klinkt heel spannend, dit moet ik proberen! Nooit gedacht dat deze cake zo lekker kon zijn! ( misschien moet ik het recept eens weten te achterhalen bij A. Vogel  ) 

foto 2 11

Na dit geweldige begin begonnen we met het programma, een heerlijk verwarmde tent door de heerlijk ochtend zon nodigde mij uit. Tijd voor YOGA! Hoe fijn en ontspannen kan je dag beginnen? Als ik heel eerlijk ben kan ik het me niet beter voorstellen, niet omdat dit een hype is maar omdat ik er zo ontzettend van kan genieten en fit van wordt.  We krijgen een heerlijke Yoga –Flow les van Sandra van het ‘Yoga-Magazine’, van een energieke zonnegroet tot heerlijk krachtige twists en als toetje een ontspannende meditatie. 

foto 3 8

Heerlijk bij gekomen, toen stonden er deze te gekke Pink roze fietsen voor ons klaar om eens lekker door de blubber naar onze lezing in het kasteel te crossen. Heerlijk door de geurende kruiden en bloemen, wat een traktatie om zo te fietsen! We werden keurig begeleid naar het kasteel waar een interessante lezing werd gehouden over onder andere onze darmen en wat een paar kleine aanpassingen aan je dagelijkse ritueel er voor kan zorgen dat je nog fitter en gezonder kan zijn. Uiteraard wil ik de meest bijzondere met jouw delen. Jullie weten, althans die mij een beetje kennen, dat ik thuis samen met Erik zo gezond mogelijk wil eten. Zelf merk ik als ik dit bewust doe in mijn drukke leventje, dat ik fitter, meer alert en beter functioneer. Dus de ‘pakjes’ zijn ook al een tijdje de deur uit in huize van Dongen, en proberen we zoveel mogelijk vers te bereiden. Zo vertelde ze ons dat de gemiddelde nederlander 8 kilo, ja lees het goed 8 KILO aan E-nummers per jaar naar binnen werkt, en dan hebben ze de conserveringsmiddelen nog niet meegerekend! Dat heeft me wel even aan het denken gezet,..( Hoeveel ‘pakjes gebruik jij nog? Denk aan de extra hoeveelheid zout etc. je binnen krijgt, oeps!) verder kregen we nog meer tips, we weten natuurlijk allemaal dat gezond eten, sporten en  optijd naar bed voor ons belangrijk is om goed te functioneren en gezond en fit te blijven. Maar doen we dit ook? Rust en reinheid, oei,…ik dacht dat ik op dit gebied wel goed scoorde, maar toch ook viel ik hier enorm door de mand. Vooral op het gebied betreft mobieltje, hihi. Ik volg zelf een aantal blogs en heb een soort van slechte gewoonte om deze blogs nog even snel te checken  voordat ik ga slapen, want stel je voor dat ik was mis, haha,.. herkenbaar? Of toch nog even over je FB pagina scrollen en dan je telefoon onder je kussen leggen of dicht naast je op je nachtkastje? Juist,..maar wist je de nadelen hiervan? Als je nog even je mobieltje checkt voordat je gaat slapen denken jou hersenen doormiddel van het lichtgevende scherm dat het dag is en word de aanmaak van lichaamseigen stof melatonine afgeremd waardoor je niet of minder goed in slaap kan komen. Ook de straling van je telefoon, nog zoiets,…wordt je wel eens wakker dat je het gevoel hebt dat je al een hele marathon hebt gelopen? Of dat je nog wel úren wilt slapen? Dan kan dit komen door de straling van je mobiel. Wat deze straling doet is jou wel tussen de 10 á 15 keer per nacht een soort van wakker probeert te schudden zodat je niet echt lekker diep slaapt. Dus sinds deze week ligt mijn telefoon in de vensterbank en niet meer op mijn nachtkastje, kijken of ik na een paar weken verschil merk!

foto 4 4

Toen was er rust, tijd en ruimte voor een overheerlijk gezonden lunch. Deze bestond uit een vegetarische mosterd soep en 2 spelt sandwiches, gezond en lekker met verse zalm en brandnetelkaas. Ook zat er nog een verse aardappelsalade bij met bleekselderij, mandarijn en komkommer. Yammie!

foto 19

Na deze heerlijke lunch zijn we via een mooie boswandeling naar de zorgboederij van A.Vogel gegaan. Deze boerderij wordt onderhouden door kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking, erg leuk om te babbelen met deze enthousiaste mensen. We zijn een kleine workshop ‘je eigen kruiden thee maken’ gaan doen. Al struinend door de kruiden kon je je eigen thee maken. Ik ging voor de thee genaamd ‘de blije buik’, deze thee is een melange van verse dropplant, Marokkaanse munt en citroen melisse. Heerlijk in de zon deze thee opgedronken terwijl er nog wat informatie werd verstrekt over al deze mooie kruiden.

foto 5 1

Als laatste werden we rond geleid door de prachtige tuinen, 14 hectare en meer dan 35 plantensoorten! Alle plantensoorten worden ecologisch geteeld en vaak nog met de hand geoogst. De opbrengt varieert per seizoen, maar bedraagt gemiddeld zo’n 60.000 kilogram. Het met de hand oogsten is zeer arbeidsintensief. De oogst van 1 kilogram blad kan 1 manuur in beslag nemen! De zon scheen nog heerlijk en in combinatie met de buien van de afgelopen nacht was het een oase van prikkeling van mijn zintuigen, allerlei geuren en kleuren nam ik waar, echt te gek! Na nog een laatste kopje verse thee ben ik meer dan voldaan en met veel nieuwe kennis en bewustwording weer richting huis gegaan. Ik had nog zoveel energie dat ik Erik lekker ben gaan ophalen van zijn werk met de racefiets, een kleine 40 KM heen en terug. Op de terugweg werden we verrast door een heftige regenbui, maar door mijn positieve tijd  van de dag was juist een heerlijk gevoel, in plaats van te balen was het een heerlijk ‘cycling in the rain’ gevoel! Always look at the bright side of life!

Terug