Schoonheidssalon Chill Kampen - Sandra Vrieswijk

Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter! Connect met ons op Linkedin!

 

BLOG

DIY Bodyscrub

scrub

DIY Bodyscrub 

Vroeger als kleine mini me was het al mis, elke dag jeuk, dag in dag uit,..

Al kriebelend met mijn vingertjes over mijn buik, armen en zelfs mijn wiebelteentjes. Overal Jeuk,.. En ik zal je vertellen dit is niet prettig, mijn moeder had een dagtaak aan mij met de was ( zo lief hoe ze elke dag mijn bed verschoonde.. ). Zo verlangde ik altijd naar de zomer, ik merkte dat mijn eczeem verdween of minder werd zodra ik de zon op mijn huid voelde en ook de zomervakanties aan zee waren heel goed en fijn voor mijn huid. Na verschillende dokters en natuurgeneeskundigen kwam het toch op een dag goed,…er gebeurde een groot wonder, mijn eczeem verdween! Te gek, mijn littekentjes konden vervagen en het mooiste was natuurlijk dat de jeuk weg was! Toen ik dit aan het schrijven was herinnerde ik mij het super grappige ‘kriebel-lied’ die we altijd op school zongen,.. ( Jeugd sentiment, haha…) Ken jij het liedje ook nog?

Het kriebelt al de hele dag

Ik stik alleen maar van de lach

Het kriebelt hier, het kriebelt daar

Het kriebelt overal, echt waar

 

Ik heb rode vlekken in m’n nek

Op m’n buik zit een rare vlek

Het kriebelt hier, het kriebelt daar

Het kriebelt overal, echt waar

 

Het kriebelt even aan m’n teen

Het jeukt heel erg aan m’n been

Het kriebelt hier, het kriebelt daar

Het kriebelt zelfs in m’n haar

 

Het prikkelt en het tintelt

Het kriebelt, ik heb jeuk

Ik krabbel, smeer en poeder

Maar lig steeds weer in een deuk

Anyway, wat was het fijn buiten afgelopen week. Heb je ook zo genoten? Misschien nog even lekker op het terras, of een ontspannen grote wandeling in het bos? I Love it! Maar toch komt de herfst eraan. De heerlijk shop momentjes zijn weer aangebroken, uiteraard moet er ook voor de herfst een nieuwe garderobe komen, is het niet?! Zoals hierboven word beschreven ben ik dus een erg ‘kriebelig’ persoon en word ik eigenlijk ook niet heel erg blij van al die ‘wollige’ vesten en truien,..hoe TOF ik ze ook vind. Maar ik heb gemerkt hoe beter ik voor mijn lichaamshuid zorg ( wat natuurlijk altijd moet, maar vooral ook in deze tijd), kan ook ik genieten van al deze geweldige fashion. Lees met me mee hoe je heerlijk je huid op een gemakkelijke huis-tuin en keuken manier kan verzorgen, samen gaan we voor die mooie zachte en stralende huid, YES!

blog scrub2

What do you need?

4 theelepels suiker of fijn zeezout

6 theelepels olie, denk aan olijfolie, zonnebloemolie of kokosolie

1 theelepel honing

Voor een persoonlijke geurbeleving een spray van je favorite parfum

1 bakje

1 roerstaafje/lepel

 

blog scrub3

How to do?

Pak 4 theelepels suiker of 4 eetlepels zeezout. Meng dit samen met 6 theelepels olie tot een smeuïge massa.

blog scrub5

Als je dit alles lekker samen hebt gemengd voeg je nog een theelepel honing toe. Eventueel voor geurbeleving of persoonlijke touch kun je nog een paar sprays van je favoriete parfum toevoegen.

blog scrub1

 

How to use?

Maak de huid vochtig onder de douche, zet de douchekraan uit en breng vervolgens de scrub aan. Laat de korrels het werk doen, maak zachte roterende bewegingen van armen en benen richting de romp. Aan het einde hoef je alleen nog maar je huid af te spoelen en kun je als je het echt nodig vindt de huid naspoelen met een douchegel. Dit zal ik overigens niet doen omdat het zo heerlijk is om de olie op je huid te laten zitten. Smeer jezelf hierna in met jouw favoriete Cenzaa Body Cream. Deze zijn te verkrijgen in 4 super geuren; sweet, energetic, rebalancing en calming. ( 150 ML vanaf 25,60 )

blog scrub4

 

blog scrub7

Controleer na het douchen of je douche tegels niet meer vettig zijn,… zodat de volgende persoon ook gewoon veilig kan douchen zonder geglibber, hihi..

Terug