Schoonheidssalon Chill Kampen - Sandra Vrieswijk

Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter! Connect met ons op Linkedin!

 

BLOG

I LOVE YOU!

banaan3

Beautyfood: De BANAAN.

HOLY CHICKA CHIQUITA BANANA!!! Iedereen kent ze! De vrolijk geel gekleurde en meest vriendelijke stukje fruit,….de BANAAN!

Het vrolijke trosje lacht je vaak tegemoet in de winkel en op de markt, altijd in een vrolijke bui die banaan want hij lacht altijd, SMILE! Ze zijn er in allerlei maten, van kleine Aziatische banaantjes, tot grote gezonde fairtrade bananen en zelfs bananen waar je mee kan bakken. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met dat vrolijke vriendje van ons? Ik ga jou vertellen wat je er allemaal mee kan zodat je net zoals mij elke dag een vrolijk banaan moment hebt die jou laat lachen, goed laat voelen en laat stralen!

banaan1

Long LONG time ago,..

De Egyptenaren, Romeinen en de Grieken wisten in die tijd al raad met fruit (de banaan) en honing, ze kwamen erachter als je dit lekker tot een papje prakt dat het super lekker smaakt maar ook dat dit geweldig werkt op je huid als beauty treatment. De bananenschil staat vooral bekent om haar geneeskrachtige werking; het verminderd ontstekingsreacties ( roodheid en zwelling ) en het zorgt ervoor dat infectiereacties aan het huidoppervlak verdwijnen. Ook verbetert banaan de huidstructuur en zorgt voor een egale teint, wauw!

banaan 4

Eat and Beat that banana!

Laten we eerst de fabel opzij schuiven, iedereen hoor ik altijd zeggen; Bananen? Oh nee hoor, die eet ik niet want dat kan ik niet meer naar de WC, of als ik 1 banaan eet zit ik de rest van de dag vol, oh nee die gaan er bij mij echt niet in want ik word er dik van,.. Lieve mensen wie dit heeft bedacht I don’t know maar dikke vette ONZIN! Bananen zorgen er juist voor dat jouw darminhoud goed gesmeerd blijft en de banaan is zo vezelrijk dat je er juist heel goed van naar de wc kan! De banaan heeft zoveel goede voedingsstoffen dat het zorgt voor aanmaak van nieuwe celletjes, dus een enorme energiebooster! ( Oh, ik krijg steeds meer een liefdes verhouding met dit vrolijke mannetje nu ik dit schrijf! ) En luister goed, een normale banaan bevat ongeveer 100 calorieën ( het aantal calorieën heeft te maken met de rijpheid van de banaan en uiteraard de grootte ) en word super snel door je lichaam opgenomen en bevat geen vet! Dus een goed vriendje voor, tijdens of na het sporten! Door veel mensen word de banaan daarom ook ‘Golden Fruit’ genoemd omdat het goed is voor de binnenkant van je body maar ook voor de buitenkant,…

Smeer ’m die banaan!

Een bananenschil bevat een flinke dosis aan kalium en een aantal antioxidanten en mineralen die ervoor zorgen dat de huid zich van nature hersteld. Om die reden worden bananenschillen vaak ingezet als een DIY middeltje tegen allergieën, insectenbeten, blauwe plekken en een geïrriteerde huid. Het kalmeert de huid, roodheid, zwellingen en zelfs jeuk en blauwe plekken verdwijnen sneller. De huid wordt zacht, soepel en zit er mooi egaal uit. I like,…Super handig dus die bananenschil!

Banaan en acne:

Heb je last van kleine ontstekingen in je huid? De bananenschil is de perfecte oplossing, zoals ik hierboven al zei; de bananenschil werkt kalmerend, verminderd roodheid. Heb je een ‘break-out’ van een puist en komt die even niet gelegen? ( nooit eigenlijk, maar goed,… ) wrijf dat de binnenkant van de bananenschil op je puist en het werkt! Je huid ziet er echt na verloop van tijd egaler, frisser en gezonder uit!

I’ve got an hangover,..whoaaahhhh:

Te laat geworden, te hard feest gevierd en zelfs misschien een wijntje teveel? Eet een banaan, de banaan kalmeert je maaginhoud die een beetje van slag is door teveel aan alcohol. En bovendien geeft de banaan jou weer voldoende voedingstoffen om je lichaam weer op te peppen en op kracht te laten komen,..onthouden dus !

Funny Banana Facts!

Glansbevorderaar. De schillen bevatten enzymen die je schoenen prachtig kunnen laten glanzen. Gebruik de binnenkant van de schillen. Haal er daarna een schone witte doek overheen. Ook bij leren jassen en meubels kan het goede diensten bewijzen (probeer het eerst uit op een klein stukje, voor de zekerheid). Ook je zilverwerk gaat er weer van glimmen: meng hiervoor het merg met water en veeg je zilver af met een doek. Werkt ook bij de bladeren van je kamerplanten.

Tandenbleek. Veel gezonder voor je tanden dan schuurmiddel of waterstofperoxide. Wrijf een stukje van de binnenkant van de schil zachtjes twee minuten lang over je tanden, en laat het merg er dan vijf tot acht minuten op terwijl je mond open houdt en met je tong er af blijft, zodat je tanden droog blijven. Daarna veeg je het er met een doekje af. Herhaal de behandeling elke dag. Bij dagelijks gebruik zou je na een paar weken effect moeten zien. Je glazuur absorbeert de mangaan, magnesium en kalium in de schil. Zo versterken deze mineralen de witte kleur van je glazuur.

 Wratten en splinters. Wratten: Dit keer gebruik je de gele kant of buitenkant. Plak een stukje bananenschil met bijvoorbeeld doorzichtige wondpleister op de wrat. Of wrijf het merg elke nacht goed op de wrat. Regelmatig verversen tot de wrat er af valt. Het kost je een tot twee weken, maar werken doet het, dankzij de grote hoeveelheden kalium in de schil. Verwijdert splinters. Tape het met de binnenkant er over. De enzymen zullen de splinter eruit werken. Ook bij builen en andere huidkwetsuren werkt het verzachtend op de huid. Aambeien: schrap wat van het witte merg en meng dit met vaseline en breng dat erop aan. Een ingewikkelder maar nog werkzamer recept (nog samentrekkender en verzachtender: schil het stammetje waar een tros bananen aan vast zit en maal dit samen met blaadjes van de toverhazelaar. Doop in dit mengsel een gaasje en breng het aan…

Tot zover mijn bananen verhaal, ik heb nog meer respect gekregen voor mijn altijd lachende gele vriend. Heb ik jou kunnen overtuigen tot het eten van een banaantje extra misschien?! Feel good and eat bananas! Hihi,….. 

banaan2

Terug