Schoonheidssalon Chill Kampen - Sandra Vrieswijk

Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter! Connect met ons op Linkedin!

 

BLOG

Eat Wisely

skin

Eat like you give a damn about yourself

Hi there! Jullie weten dat ik regelmatig met mijn neus in de kookboeken hang en seminars bezoek om meer te weten te komen over voeding en onze huid.

Super interessant vind ik dit. Elke keer kom ik steeds meer te weten waarom gezonde en uitgebalanceerde voeding zo goed voor ons is. Okay, ik knaag echt niet heel de dag op een wortel en een blaadje sla, maar ik voel me beter en meer energiek als ik vers en gezond eet. En ook mijn huid verklapt dit, na de kerstdagen en december dagen heb ik lekker gegeten waar ik zin in had en echt even niet opgelet wat er precies allemaal inzat, en toch zie ik dat mijn huid er dan valer eruit ziet en mijn buik weer iets meer opgezwollen is…

Dus tijd om weer een beetje lief te zijn voor onze ‘inwendige vriendjes’, yes onze organen. Een tijdje geleden heb ik een super mooie lezing gehad bij Cenzaa over welke voedingsmiddelen nu wat doen met onze huid en dit alles werd heel mooi verzorgd en verteld door Remko Schippers van Paleo Bro’s.  Lees je met me mee?

Onze zomerkoninkjes: de aardbei, werkt desinfecterend en ontgiftend.

Blauwe bessen: reinigen de darmen.

Ananas: bevorderd de spijsvertering.

Asperges: bloedzuiverend, ontgiftend en stimuleert de lever.

Citroen: ontgiftend en bloed- en lymf zuiverend. Heel fijn in de ochtend lauwwarm water met uitgeperste citroen op een nuchtere maag.

Peer: bloedzuiverend en zuivert de nieren.

Prei: laxerend (!) en kalmerend.

Rode bietjes: bloedzuiverend, bevorderd spijsvertering en bevorderd de celvenieuwing.

Radijsjes: zuivert de nieren en de lever.

Artisjokken: bevorderen de werking van de lever, gal en de spijsvertering.

Knoflook: doden schadelijke bacteriën en helpen de darmen te reinigen.

Altijd leuk om te weten, vind je niet? Probeer jij net zoals mij weer iets meer puur en vers te eten? Wees lief voor jezelf and remember,… eat less from a box and more from the earth! 

Terug