Schoonheidssalon Chill Kampen - Sandra Vrieswijk

Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter! Connect met ons op Linkedin!

 

BLOG

PH-waarde enzo,...

winterHey You! Hoe ziet jouw huid er uit? En hoe voelt jouw huid aan? Ik weet in ieder geval zeker dat jouw huid deze dagen overuren draait om jouw huid een beetje shiny en niet droog aan te laten voelen, maar je huid kan dit helaas niet alleen… Wil je wat tips? Lees het hieronder

De luchtvochtigheid in deze periode verandert enorm, de verwarming gaat aan, de lucht wordt drogen en de temperaturen buiten worden er ook niet echt warmer op. Misschien merk je dit aan je huid en voel je ook dat je ogen wat droger zijn? Onze huid heeft zowel vet als vocht nodig om zich van nature soepel te houden. Doordat er minder vocht in de lucht zit gaat de huid haar eigen vocht verdampen zodat het vocht uit de huid wordt onttrokken. Dit resulteert in een droog gevoel, let erop een ‘vette’ huid kan ook vochtarm zijn dus het is echt van belang je vochthuishouding op peil te houden!

Balance baby! Een gezonde huid is lichtzuur en heeft een PH-waarde van ongeveer 4,5-5. Deze zuurmantel zorg ervoor dat je wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Als deze mooie balans word verstoord kan dit uiten in huidproblemen waar jij dus echt niet op zit te wachten, denk aan eczeem, acne en een extreem droge huid. Water heeft een PH-waarde van ongeveer 7 en zeep zelfs 9! Dit geeft jou dus een ‘trekkerig’ gevoel na het douchen en dan moet jij eerst je PH-waarde gaan herstellen voordat je je crème gaan aanbrengen. De Velvet Mist (200ML 25,95) is bij mij te verkrijgen in de salon. Ga nu niet als een speer naar de drogist, helaas als je de kleine lettertjes leest lees je vaak water en alcohol, dit doet van alles met je huid behalve je PH-waarde herstellen,.. Investeren is een goede tonic is een MUST voor een goed functionerende huid!

Zorg voor een goed binnenklimaat, hang van die stenen bakjes met water aan je radiator, dit zorgt voor meer ‘vocht ‘ in je omgeving zodat je huid niet haar eigen vocht hoeft te verdampen.

Verhoog je omega-3 inname, dit zijn de goede vetten die je kunt halen uit de vette vissoorten, denk aan makreel, sardientjes en de wilde zalm. Ook kun je de omega-3 halen uit gebroken lijnzaad, walnoten en algen.

Zorg dat je je huid goed hydrateert van binnenuit, drink voldoende water. Ook kun je gaan voor kokoswater (lees wel het etiket of hij puur is !) dit beval elektrolyten die heel belangrijk zijn voor een goede vochtbalans in de huid.

Kortom, een goede tonic (Velvet Mist), een bevochtigd binnenklimaat, voldoende drinken en gezonde voeding helpen jou! Wedden dat jij dan straalt op het ijs deze winter? 

Terug